Πολιτιστική Λέσχη Προσωπικού Ο.Τ.Ε. Νομού Θεσσαλονίκης

Χορωδία

Η Χορωδία του ΟΤΕ Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε το 1975 ως τμήμα της Πολιτιστικής Λέσχης Προσωπικού ΟΤΕ Θεσσαλονίκης. Η μεγάλη προσφορά της χορωδίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και όχι μόνο, είχε ως αποτέλεσμα το 1992 να αναγνωριστεί επίσημα ως Χορωδία του ΟΤΕ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Η χορωδία αποσκοπεί στην ανάπτυξη, την καλλιέργεια και την προβολή της χορωδιακής μουσικής που επάγει την αγαστή συνεργασία όχι μόνο σε ατομικό επίπεδο αλλά και μεταξύ φορέων και χωρών. Η Χορωδία του Ομίλου ΟΤΕ αξιοποιεί την πολιτιστική μας κληρονομία, αδιαμφισβήτητο οπλοστάσιο τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας και αποσκοπεί στη διεθνή προβολή της.

Η χορωδία μας είναι μικτή και αποτελείται από 40 μέλη. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει πάνω από 50 συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σε όλη την πορεία της, έχει συμμετάσχει σε σπουδαία χορωδιακά φεστιβάλ, σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο και έχει λάβει μέρος σε πολλές χορωδιακές συναντήσεις.

Η Χορωδία του ΟΤΕ Θεσσαλονίκης έχει συνεχή και ουσιαστική παρουσία στο πολιτιστικό περιβάλλον της χώρας μας και η άρτια εκτέλεση του ρεπερτορίου της την έχει κατατάξει ανάμεσα στις πλέον αξιόλογες χορωδίες του ομίλου ΟΤΕ. Η πληθώρα των τιμητικών διακρίσεων και των κολακευτικών κριτικών που τη συνοδεύει σε κάθε της εμφάνιση, τιμά όχι μόνο τον όμιλο ΟΤΕ αλλά και την ίδια τη Θεσσαλονίκη μας.

Από το Μάρτιο του 2016, τη Χορωδία Προσωπικού ΟΤΕ Θεσσαλονίκης διευθύνει ο Ηρακλής Παναγόπουλος, ενώ πιάνο παίζει ο Δημήτρης Τσακιρίδης. Αξιοσημείωτη είναι η συνεχής παρουσία της στο πανελλήνιο φεστιβάλ χορωδιών του ΟΤΕ και επιπλέον διοργανώνει το δικό της Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ σε ετήσια βάση, με πλήθος συμμετοχών από όλο τον κόσμο.

Διεύθυνση Χορωδίας: Ηρακλής Παναγόπουλος

Ο Ηρακλής Παναγόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1973 και έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα με τη μητέρα του, Γεωργία Παναγοπούλου, καθηγήτρια μουσικής και Μαέστρο χορωδιών. Σε ηλικία επτά ετών ξεκίνησε σπουδές βιολιού, πιάνου και θεωρητικών στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Το χριστιανικό όμως οικογενειακό του περιβάλλον σύντομα τον ώθησε και στη βυζαντινή μουσική παράδοση. Έτσι, διδάχθηκε και γνώρισε ταυτόχρονα με την ευρωπαϊκή και τη βυζαντινή μουσική τέχνη.

Είναι κάτοχος Πτυχίων Βιολιού, Ανώτερων Θεωρητικών και Διεύθυνσης Χορωδίας, καθώς και Διπλώματος Μονωδίας και Βυζαντινής Μουσικής. Είναι επίσης απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (με ειδίκευση στη Μονωδία) και της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Σήμερα εργάζεται ως καθηγητής μουσικής στο Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, διευθύνει τη Γυναικεία Χορωδία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης, καθώς και τις Παιδικές και Νεανικές Χορωδίες Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

Πληροφορίες συμμετοχής

Η χορωδία μας είναι ανοιχτή προς όλους τους συναδέλφους και θα χαρούμε πολύ να μας επισκεφτεί οποιοσδήποτε θέλει έτσι ώστε να συμμετέχει κι αυτός στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της. Και κυρίως να μη ξεχνάμε τους παρακάτω στίχους:

“Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδελφέ μου από τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο…”

Γιάννης Ρίτσος

Σε περίπτωση που επιθυμείτε τη συμετοχή σας στη χορωδία του Προσωπικού ΟΤΕ Θεσσαλονίκης, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο της χορωδίας χρησιμοποιώντας τα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:

  • Υπέυθυνος χορωδίας: Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης
  • Τηλέφωνο: 6984608981
  • Email: kgrigoriad@ote.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Facebook Youtube