Πολιτιστική Λέσχη Προσωπικού Ο.Τ.Ε. Νομού Θεσσαλονίκης

Χορευτικό Συγκρότημα

Το Χορευτικό Συγκρότημα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών, είναι τμήμα της Πολιτιστικής Λέσχης Προσωπικού ΟΤΕ Θεσσαλονίκης, η οποία λειτουργεί από το 1958. Το Χορευτικό ιδρύθηκε το 1985 με σκοπό την καλλιέργεια, τη διατήρηση και τη διάδοση της πλούσιας Ελληνικής παράδοσης. Σήμερα συμμετέχουν 30 άντρες και γυναίκες, εργαζόμενοι στον ΟΤΕ και φίλοι της Πολιτιστικής Λέσχης.

Στο πρόγραμμα του περιλαμβάνει χορούς από όλη την Ελλάδα που παρουσιάζονται πάντα με τις αντίστοιχες φορεσιές και συνοδευόμενοι με ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα. Στο ενεργητικό του έχει πολλές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού όπου απέσπασε διακρίσεις. Το χορευτικό διδάσκει ο καθηγητής γυμναστικής Γιώργος Κόγκας.

Η Πολιτιστική Λέσχη Προσωπικού ΟΤΕ Θεσσαλονίκης με την αναγνωρισμένη προσφορά της στην Πολιτιστική-Πνευματική και Κοινωνική ζωή της πόλης, επιδιώκοντας να συμβάλλει στην περαιτέρω γνωριμία της κοινωνίας με την πλούσια Ελληνική Παράδοση, διοργανώνει κάθε χρόνο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου ώρα 20:30 στο χώρο της παραλίας μπροστά στο Λευκό Πύργο.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν συγκροτήματα πολιτιστικών φορέων του ΟΤΕ καθώς και συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι βασικοί σκοποί του Φεστιβάλ είναι:

  • Η καλλιέργεια, η διάδοση και προβολή της πλούσιας Ελληνικής παράδοσης.
  • Η προβολή του Ομίλου Εταιριών του ΟΤΕ.

Πληροφορίες συμμετοχής

Σε περίπτωση που επιθυμείτε τη συμμετοχή σας στο Χορευτικό Συγκρότημα του Προσωπικού ΟΤΕ Θεσσαλονίκης, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο του χορευτικού χρησιμοποιώντας τα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:

  • Υπέυθυνος χορευτικού: Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης
  • Τηλέφωνο: 6984608981
  • Email: kgrigoriad@ote.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Facebook Youtube