Πολιτιστική Λέσχη Προσωπικού Ο.Τ.Ε. Νομού Θεσσαλονίκης

Νέος μαέστρος και αναζήτηση χορωδών

Με νέο μαέστρο, τον κύριο Ηρακλή Παναγόπουλο, η Χορωδία Προσωπικού ΟΤΕ Θεσσαλονίκης γυρίζει σελίδα και ανανεώνεται. Ήδη οι πρώτοι νέοι συνάδελφοι-χορωδοί πλαισίωσαν τη νέα προσπάθεια και αναμένονται περισσότεροι.

Ο νέος μαέστρος: Ηρακλής Παναγόπουλος

Ο Ηρακλής Παναγόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1973 και έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα με τη μητέρα του, Γεωργία Παναγοπούλου, καθηγήτρια μουσικής και Μαέστρο χορωδιών. Σε ηλικία επτά ετών ξεκίνησε σπουδές βιολιού, πιάνου και θεωρητικών στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Το χριστιανικό όμως οικογενειακό του περιβάλλον σύντομα τον ώθησε και στη βυζαντινή μουσική παράδοση. Έτσι, διδάχθηκε και γνώρισε ταυτόχρονα με την ευρωπαϊκή και τη βυζαντινή μουσική τέχνη.

Είναι κάτοχος Πτυχίων Βιολιού, Ανώτερων Θεωρητικών και Διεύθυνσης Χορωδίας, καθώς και Διπλώματος Μονωδίας και Βυζαντινής Μουσικής. Είναι επίσης απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (με ειδίκευση στη Μονωδία) και της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Σήμερα εργάζεται ως καθηγητής μουσικής στο Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, διευθύνει τη Γυναικεία Χορωδία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης, καθώς και τις Παιδικές και Νεανικές Χορωδίες Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε τη συμετοχή σας στο Χορωδιακό Συγκρότημα του Προσωπικού ΟΤΕ Θεσσαλονίκης, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε:

  • Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης (698 4608981, email: kgrigoriad@ote.gr)
  • Μαρία Καμαλακίδου (697 3988088, email: mkamalakid@cosmote.gr)
Facebook Twitter
More
Mail

Διαβάστε ακόμη...

Facebook Youtube