Πολιτιστική Λέσχη Προσωπικού Ο.Τ.Ε. Νομού Θεσσαλονίκης

Δημιουργία τμήματος Mπριτζ – Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Η Λέσχη, σε συνεργασία με εξουσιοδοτημένους δασκάλους του αθλήματος, δημιουργεί τμήμα bridge. Τα μαθήματα θα γίνονται στο χώρο της Λέσχης. Όσοι ενδιαφέρονται ας συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στον παρακάτω σύνδεσμο.

Φόρμα εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο τμήμα Μπριτζ

Το Μπριτζ είναι το δημοφιλέστερο πνευματικό παιγνίδι σε όλο τον κόσμο. Προέρχεται από το αγγλικό παιγνίδι Whist που μετεξελίχτηκε προς τα τέλη του 19ου αιώνα σε Bridge Whist και στη συνέχεια σε Auction Bridge και Bridge Plafond. Τελικά, στα μέσα της δεκαετίας 1920 – 1930, τέθηκαν, από τον Αμερικανό Harold S. Vanderbilt, οι κανόνες του Contract Bridge, που – με πολύ μικρές αλλαγές – είναι και αυτό που παίζεται και σήμερα στα σπίτια από δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους, σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Το Μπριτζ είναι ένα παιχνίδι με χαρτιά, αναγνωρισμένο από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Παίζεται από ”νέους” από 8 μέχρι 108 ετών γυναίκες, άντρες και παιδιά. Είναι άθλημα, πλήρως αναγνωρισμένο από το Κράτος και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Οι Πρωταθλητές δικαιούνται στο ακέραιο όλα τα προνόμια που παρέχει η Ελληνική Πολιτεία στους Πρωταθλητές της χώρας μας (άδειες, εγγραφές σε ΑΕΙ, ΤΕΙ κλπ). Ασκείς το μυαλό σου: Σε λίγο μόλις χρόνο το Μπριτζ βελτιώνει τη μνήμη σου εντυπωσιακά. Και όχι μόνο: από επιστημονικές έρευνες έχει αποδειχτεί ότι το Μπριτζ καταπολεμά το Alzheimer. Τα μαθήματα αγωνιστικού Μπριτζ ανά την Ελλάδα γίνονται από εξουσιοδοτημένους και εγκεκριμένους Ομίλους και δασκάλους από την Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η παρακάτω διεύθυνση οδηγεί σελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ, στην οποία μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τους αγώνες, τους ομίλους και τους κανόνες του παιχνιδιού.

www.hellasbridge.org

Facebook Twitter
More
Mail

Διαβάστε ακόμη...

ΔΙΑΒΑΣTΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέα σεζόν για το τμήμα Μπριτζ

ΔΙΑΒΑΣTΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρώτη συνάντηση τμήματος Μπριτζ

Facebook Youtube